Sätt du kan förbereda dig själv för en födelse

Tanken på förlossningen är något som ofta skrämmer många blivande mammor. Låt oss vara ärliga, det kommer förmodligen göra mycket ont. Men det finns sätt du kan förbereda dig på, både fysiskt och mentalt. Ashtangayoga eller gravidyoga är bra exempel på metoder som kombinerar dessa två aspekter. Ashtangayogan består av åtta delar, och alla är lika viktiga. Dessa handlar bland annat om självkontroll och uppförande, skarpsinne och inre styrka. Dessutom blir du starkare och smidigare vilket kommer att underlätta vid förlossningen. Det finns också andra mindfulness-tekniker som syftar till att stärka dig.

Ge dig tid för yoga och vila

Sätt du kan förbereda dig själv för en födelseDet är viktigt att vila mycket inför förlossningen, och att du tar dig tid för dig själv. Yoga och meditation är som sagt bra redskap. Sätt dig en stund varje dag och fokusera tankarna på förlossningen, medan du stänger ute allt annat. Glöm alla måsten och tänk bara på dig och ditt barn. Ju mer du mediterar desto enklare och mer kraftfullt blir det. Har du frågor om yoga eller meditation kan du kontakta Privata Barnmorskor och få råd. Träna också på andningen, för det kommer du att ha nytta av senare.

Viktigt att inte glömma träning

Vattengymnastik är en skonsam och väldigt behaglig träningsform. Eftersom du blir viktlös i vattnet får du lättare att röra på benen och kroppen. Det är rekommenderat från vecka 27-30. Det du ska undvika är hopp och tunga lyft. Något som är bra för både kropp och själ är att promenera och cykla. Om du ligger i med träning under graviditeten kommer du fortare i form efter förlossningen. När du känner att du fått tillbaka krafterna kan du delta på babygym, vilket är populärt och ett bra sätt att träffa andra nyblivna mödrar.

Det är svårt att förbereda sig helt inför en förlossning, och kanske särskilt när man är förstagångsföderska. Men att ge kroppen mycket vila, att meditera och ta in vad som väntar är en viktig del. Samtidigt måste du röra på dig så du har ork och kraft att genomföra en förlossning. Det finns alltid stöd att få när frågorna kommer, och ingen fråga är för dum. Privata Barnmorskor finns för dig, och de har lång erfarenhet så de vet vad de pratar om. Här erbjuds du även akupunktur mot illamående och smärtor.

november 28, 2019